Bulut Yedekleme Nedir? Neden Bulut Yedekleme Kullanılmalı?

Bulut Yedekleme Nedir? Neden Bulut Yedekleme Kullanılmalı?

13 Eylül 2021

Yedekleme Nedir? Bulut Yedekleme, yani back up genel olarak; bilgisayar sistemlerinin işlevsel olmasını gerçekleştiren temel birimlerin, depolanmış olan verilerin, çalışmasını sürdüren yazılımların hasar, hata ve arıza gibi durumlarında kesinti oluşmamasını, oluşabilecek olumsuz durumlarda kaybolmaması için kopyasının saklanmasını hedefleyen sistemler bütünüdür. 

Neden Bulut Yedekleme Programı Kullanılmalıdır?

Bulut yedekleme programlarının düzenli olarak kullanılması halinde, ortam ya da yazılım hataları, donanım arızası, bilgisayar korsanlığı veya virüsler, hırsızlık, elektrik kesintisi ve hatta kişilerin kendi hataları sebebi ile dosyaların kaybolma riskine karşı koruma sağlamaktadır. Bu nedenle kullanıcıların sıklıkla bulut veri yedekleme yapmaları önerilmektedir.

Günümüz şartlarında her geçen gün internet kullanımı artmaktadır. Hatta iş ortamında hayati önem taşımaktadır. Bulut veri yedeklenmesi işlemi otomatik ya da manuel olarak yapılabilmektedir.

Eğer manuel yedekleme yöntemini tercih ediyorsanız, verilerin hangi sıklıkta yedekleneceğini belirlemenizde fayda vardır. Belirtilen sıklık belirlendikten sonra, işlemin düzenli olarak gerçekleşmesini sağlamak için program seçilmelidir.

Neden Bulut Yedekleme?

Bulut yedekleme işlemlerinde her defasında baştan yedekleme yapmaya gerek yoktur. İşlem belirlediğiniz zaman diliminde otomatik olarak yapılır.Son yedeklemeden sonraki verileri yedekleyebilir ya da artımlı yedeklemeyi seçebilirsiniz. 

Yedekleme Sistemleri Nelerdir?

  • Sabit Diski Klonlanması
  • Blu-ray Disklere, CD ya da DVD’ye Yedekleme
  • Harici Sabit Sürücüye Yedekleme
  • Çevrimiçi Depolama Hizmetine Yedekleme
  • Uzak Sabit Sürücüye Yedekleme

 

Verilerin Nerede ve Nasıl Saklanacağı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  • Erişim Kolaylığı: Yedeklenen verilere kolay bir şekilde ulaşmak ne kadar sürer? Hemen ulaşım sağlanabilir mi? Sorularına dikkat edilmelidir.
  • Veri Koruması: Verilere erişimin, verileri tutan sistemin ve verilerin bütünlüğünün korunması gerekmektedir.
  • Veri Hacmi: Depolanması gereken verilerin büyüklüğü nedir? Verilerin hacmine göre bir sistem seçmeli ve önlem alınmalıdır.
  • Kısıtlı veya Gizli Veriler: Depolanmak istenen verilerin hassasiyet derecesi oldukça önemlidir. Hassas içerik mevcut ise ona göre önlem alınması gerekmektedir.
  • Masaüstü, Bulut ya da Ağa Bağlı: Hangi seçeneğin sizin için ve verileriniz için uygun olduğu belirlenmelidir.

 

444 40 80 numaralı iletişim numaramız veya LimonDesk üzerinden bize ulaşabilirsiniz. 

AKINSOFT Programlarını Ücretsiz Deneyin!
Ücretsiz Tanıtım

*  Bizden haber alma sisteminden çıkmak istediğiniz zaman ise istek öneri formu aracılığı ile talebinizi iletebilirsiniz. Tarafımıza ulaşan talebiniz aynı gün içerisinde işleme alınacaktır.

GÖNDER